joi, 8 septembrie 2011

57% dintre romani au mai multa incredere in unitatile medicale private decat in cele de stat

Rezultatele celui mai recent studiu realizat de IMAS la cererea MedLife arată că 58% din români nu merg la controale anuale de rutină sau merg doar atunci când au probleme de sănătate. Din totalul respondentilor, 45% au afirmat că nu si-au făcut un control medical de rutină în ultimii doi ani, în timp ce 6% nu au fost niciodată la un astfel de control. În comparatie cu restul tării, persoanele din Bucuresti sunt mai atente cu sănătatea lor. Mai mult de jumătate dintre bucuresteni (55%) merg la controale anuale de rutină, în timp ce, la nivel national, procentul nu depăseste 42%.

Acelasi studiu relevă că medicul de familie este cel mai important reper în alegerea unui specialist sau a unei clinici. Astfel, potrivit datelor, două treimi (69%) dintre cei intervievati folosesc recomandarea medicului de familie atunci când aleg clinica sau specialistul. Alte surse importante de informare în acest sens sunt recomandările familiei, prietenilor sau vecinilor (48%) si informatiile de pe internet si mass-media (16%).

Încrederea românilor în serviciile medicale private creste de la un an la altul, iar studiul confirmă faptul că 57% dintre locuitorii din mediul urban au mai multă încredere în unitătile medicale private decât în cele de stat. Conform aceluiasi studiu, calitatea actului medical este cel mai important criteriu de selectie pentru mai mult de două treimi
(70%) dintre persoanele care optează pentru clinicile medicale private.

sursa : smarfinancial.ro

Niciun comentariu: